Close

Linkbuilding

Home » Linkbuilding

Om de meerwaarde van linkbuilding te begrijpen en ervoor te zorgen dat je geen digitale kat in de zak koopt, moet je weten wat de basisprincipes van SEO zijn. SEO is een verzamelnaam voor een aantal voorwaarden waar jouw website aan moet voldoen om goed gevonden te worden in zoekmachines.


Linkbuilding als belangrijke pijler voor vindbaarheid

SEO kun je opdelen in drie belangrijke pijlers. Dat zijn:

  • De techniek van je website
  • De content die je op je website plaatst
  • De uitgaande en inkomende links, oftewel je linkstructuur

Vooral die laatste twee hangen nauw met elkaar samen. Als je zelf op een linkje klikt wil je natuurlijk wel op een pagina terechtkomen die aansluit bij wat je zoekt. In essentie geldt: hoe meer links je op je website binnenkrijgt, des te beter dat is voor de vindbaarheid van je website. Maar, hierin is de afgelopen jaren veel veranderd!


Oud versus nieuw

Linkbuilding wordt al jaren gedaan. En dat is een beetje problematisch. Nog niet zo lang geleden draaide het puur om de hoeveelheid linkjes die je vanuit andere websites binnenkreeg. Waar die links vandaan kwamen en of ze überhaupt aansloten bij je bedrijf maakte weinig verschil.

Tegenwoordig zijn zoekmachines slimmer. Niet alleen de hoeveelheid links maar ook de kwaliteit is erg belangrijk geworden. Het is dus een kwestie van zorgen dat andere websites een link naar jouw producten of diensten op hun eigen pagina’s plaatsen?


Ontdek het nieuwe linkbuilden

Linkbuilding is een van de meest ingewikkelde onderdelen van SEO. En daar leggen we je in een gratis eerste gesprek graag meer over uit. Via de onderstaand button plan in je een paar klikken een persoonlijke afspraak in op een dag en tijdstip dat jou het beste uitkomt. Probeer het meteen!